Moppen 1998 - 1

Dit zijn de eerste moppen van 1998...

Een man komt thuis en vindt zijn hond met het konijn van de buren in z'n bek. Het konijn is dood en bij de gedachte van een grote ruzie raakt hij in paniek. Hij pakt het dode konijn, doet hem in bad, fohnt hem en stopt hem terug in zijn hok in de tuin van de buren. Hij hoopt dat de buren zullen denken dat het konijn vanzelf dood is gegaan. Een dag later komt hij z'n buurman tegen, die zegt: "Wist je dat Nijntje dood is?". "Eh...nee...wat is er gebeurd?", vraagt de man. De buurman antwoord: "We vonden hem dood in z'n hok. Het vreemde is dat de dag nadat we hem bergaven hadden, iemand hem weer opgegraven had, een bad en een fohn gegeven had en hem weer terug in z'n kooi had gestopt. Wat een vreemde mensen heb je hier toch!"

 

Een stamgast zit in een kroeg op te scheppen: "Ik wou dat ik voor elk meisje waar ik mee geslapen heb een gulden kreeg". "Waarom?", zegt de man naast hem, "Wou je een krant kopen?".

 

Welkom bij de Psychiatrische Hotline
-Als u last heeft van dwangneurose:Druk herhaaldelijk op 1.
-Als u voor iedere handeling afhankelijk bent van anderen:Vraag iemand om op 2 te drukken.
-Als u een gespleten persoonlijkheid heeft:Druk op 3, 4, 5 en 6.
-Als u paranoide bent:Wij weten wie u bent en wat u wil. Blijf aan de telefoon tot we te uw nummer hebben kunnen opsporen.
-Als u last heeft van schizofrenie:Luister aandachtig, een klein stemmetje zal u vertellen welk nummer u in moet drukken.
-Als u manisch depressief bent:Het maakt niet uit welk nummer u indrukt; niemand zal opnemen.

 

Een brief van mam:

Lieve zoon,

Ik schrijf deze brief langzaam omdat ik weet dat je niet snel kunt lezen. We wonen niet meer in ons oude huis. Je vader heeft in de krant gelezen dat de meeste ongelukken gebeuren binnen 10 km van huis, dus hebben we besloten om te verhuizen. Ik kan je niet het adres geven omdat de vorige bewoners de nummers op het huis hebben meegenomen om niet hun adres te hoeven wijzigen. Dit huis heeft een wasmachine. De eerste dag heb ik er vier shirts in gedaan en aan het touwtje getrokken. Ik heb geen van ze nog ooit terug gezien. Het heeft hier twee keer geregend deze week; drie dagen de eerste keer en vier dagen de tweede keer. Die jas waar je om had gevraagd; je tante Mien zei dat hij te zwaar zou worden om te versturen, dus hebben we de knopen er vanaf gehaald en ze in de zakken gedaan. Je zuster heeft vanmorgen een kind gekregen. Ik weet nog niet of het een jongen of een meisje is geworden, dus ik weet niet of je oom of tante geworden bent.

Niet veel nieuws meer, schrijf snel terug.

Liefs, mam.

P.S. Ik zou je wat geld sturen, maar de envelop zat al dicht.

 

Terug